Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κανόνες.




«Όλοι οι Έλληνες είναι μαζί μας.»

Η φράση έχει ακουστεί από την σημερινή αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας. 

Όλοι; ‘Όχι ακριβώς όλοι.

Σήμερα π.χ. δεν είναι μαζί μας-σας ο άστεγος, τα κανάλια δεν ανακοίνωσαν καν το όνομά του, ο άστεγος που βρήκε φρικτό θάνατο, μόλις δυο μέρες πριν στην προσπάθειά του να ζεσταθεί. 

Δεν είναι μαζί σας-μας στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η γιαγιά που αυτοπυρπολήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια στην Ζάκυνθο για να πάψει να νοιώθει βάρος στα παιδιά της.

Δεν είναι μαζί μας-σας ο φοιτητής που πέθανε από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην προσπάθειά του να γίνει χρήσιμο μέλος της κοινωνίας μας. 

Δεν είναι μαζί μας-σας οι 3 με 5 χιλιάδες συμπολίτες μας ( μια μικρή πόλη) που δεν ήταν φτιαγμένοι από το άριστο υλικό που η Άρχουσα Τάξη απαιτεί, και αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια της κατοχής. 

Δεν είμαστε όλοι μαζί, δεν είμαστε όλοι μαζί σας. 

Κάποιοι λείπουν και κάποιοι θα συνεχίσουν να λείπουν. 

Η Ε.Ε δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν η Ευρώπη των Λαών.
Είναι η Ευρώπη των συμφερόντων. 

Ο κ. Schäuble δεν εκπροσωπεί τον φτωχό ή έστω τον μέσο Γερμανό πολίτη.

Ο κ. Schäuble εκπροσωπεί και αγωνίζεται για τα συμφέροντα της Bundesbank, της Bayer, της Deutsche Telekom AG, της Siemens

Οι κανόνες που με τόση επιμονή το ιερατείο της ΕΕ ζητά να γίνουν σεβαστοί δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις επιθυμίες όλων αυτών και ακόμα περισσότερων εταιρειών. 

Οι κανόνες αυτοί δεν έχουν προβλέψει τίποτε, αλλά ούτε και θα προβλέψουν ποτέ, κάτι για τον πυρπολημένο άστεγο. 

Μόνο, ίσως, ενός τύπου ελεημοσύνη για να πάψει ο καθένας από εμάς τους υπηκόους να βλέπει στο καμένο του κορμί το μέλλον μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...