Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο σιωπών δοκεί συναινείν.



 «Δεν μπορείς να μας αποδώσεις ευθύνες. Εμείς ποτέ δεν κυβερνήσαμε!»
Είναι μια φράση που ακούγεται συχνά, και κρύβει μέσα της ένα μεγάλο ψέμα.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή σήμερα (14-1-13) με την μορφή νομοσχεδίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 44 παράγραφος 1 αναφέρει:
«Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.»
 Η κυβέρνηση εξέδωσε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που μεταξύ άλλων αφορούσαν και την Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή  ομολόγων, τοΜνημόνιο ΙΙΙ σε απλά ελληνικά.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκείνες τις μέρες, ωρύονταν από τηλεοράσεως για τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση νομοθετούσε.

Κανένα όμως δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η κυβέρνηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να φέρει αυτές τις πράξεις στην βουλή προς ψήφιση.

Κανένα δεν ζήτησε από τα φίλια ΜΜΕ να κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό, τι ακριβώς θα ερχόταν προς ψήφιση στην Βουλή μετά από λίγο καιρό.

Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα που το Σύνταγμα δίνει για να αναδείξει και να πολεμήσει τον αποικιακό χαρακτήρα αυτών των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Κανένας δεν μίλησε για την παραχώρηση της εναπομείνασας εθνικής κυριαρχίας  που το Μνημόνιο ΙΙΙ επιβάλει.

Το ξέχασαν και άρχισαν να ασχολούνται με την σαπουνόπερα των στικακίων.

Και σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι.

Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.

Είναι όμως συνένοχοι. Συνένοχοι στην εξαπάτηση, στο στήσιμο του παιγνιδιού.

Ο σιωπών δοκεί συναινείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...