Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικός της χρονιάς.



«Πολιτικός της χρονιάς ο κ. Σαμαράς!»

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μεγάλο πακέτο λιτότητας αναφέρει  ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής της ΕΕ Τόμας Βίζερ.»

«Η ελληνική οικονομία κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 δήλωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν.»

«Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει η τελευταία έκθεση της Goldman Sachs.»

«Kατά έξι βαθμίδες, από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (SD) στο B- με σταθερές προοπτικές, αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας o οίκος Standard & Poor's.»

Πολλές οι καλές ειδήσεις σε τόσες λίγες μέρες, πώς να τις χωνέψει ένα μυαλό!

Πολλά τα Ωσαννά, αλλά το Σταύρωσον Αυτόν απέχει μόνο τέσσερις μέρες.   

Η πείρα των τελευταίων χρόνων άλλωστε έχει δείξει πως όσο εύκολα οι δανειστές μας στην Ευρώπη μας εξυμνούν,  ποιο εύκολα μας στέλνουν στο πύρ το εξώτερο.

Και δεν μπορώ παρά να μην αναρωτηθώ, όπως άλλωστε έκανε και ο Τούρκος πρωθυπουργός: «Αναβαθμίζεται κατά έξι βαθμίδες μια χώρα που πουλάει τα νησιά της;»

Αλήθεια τι θα περίμενε κανείς σαν καλές ειδήσεις σε μια χώρα;
Τι θα περίμενε κάποιος από εμάς για να προτείνει έναν πρωθυπουργό, σαν τον πολιτικό της χρονιάς;

Μα φυσικά να ενδιαφερθεί για την ευημερία των πολιτών της χώρας του, ΣΗΜΕΡΑ.

Άλλωστε έχουμε την Εκκλησία και φτάνει, που υπόσχεται παράδεισο στην μετά θάνατον ζωή. Οι πολιτικοί θα έπρεπε να ενδιαφερθούν για τούτην την ζωή.

Δεν γίνεται Πολιτικός της Χρονιάς και οι υπήκοοί σου να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό ή να έχεις προνοήσει και με νόμο μάλιστα να τους ταΐζεις ληγμένα!

Δεν γίνεται Πολιτικός της Χρονιάς και να γυρίζεις ανά τον κόσμο ψάχνοντας επενδυτές, όταν την ίδια στιγμή κυνηγάς ανελέητα όποια επιχείρηση έκανε το λάθος να λειτουργεί στην Ελλάδα από Έλληνες.

Δεν γίνεται Πολιτικός της Χρονιάς, να διαλύεις κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, με μόνο σκοπό την προστασία και ασυλία  ενός διεφθαρμένου κράτους, που το δημιούργησες εσύ και οι ομοτράπεζοί σου στην Εξουσία.   

Δεν γίνεται Πολιτικός της Χρονιάς να ψάχνεις για επενδυτές και καινοτομία, ενώ με την πολιτική σου να έχεις αναγκάσει όποιον έχει ίχνος αυτοσεβασμού σε εξορία.

Δεν είσαι Πολιτικός της Χρονιάς αν με την υπογραφή σου έχεις παραδώσει Γή και Ύδωρ. (Στην κυριολεξία, και μεταφορικά).

Δεν είσαι πολιτικός της χρονιάς αν έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας σαν άντρας με λόγο και τιμή. Αν με άλλο λόγο μιλάς σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με άλλο σαν πρωθυπουργός.

Δεν είσαι καν άνθρωπος αν όλα όσα δίδαξε η γιαγιά σου, και μεγάλωσαν τόσες γενιές με αυτά, τα θεωρείς χωρίς νόημα.

Και:
Δεν είσαι Έλληνας, όταν από την άνεση του αξιώματός σου, παρακολουθείς τους στρατιώτες σου να σφαγιάζονται στο πεδίον της μάχης, ανερυθρίαστα.

Πόσω μάλλον αν έχεις ήδη προσχωρήσει στις δυνάμεις του εχθρού.

Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία, έγραψε ο Κάλβος.
Μάλλον εξοστρακίσαμε μαζί με την ελευθερία και την αρετή αλλά και την τόλμη.

ShortLink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...