Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επενδύσεις.



Επενδύσεις- επενδύσεις- επενδύσεις ανακοίνωσε η Τρόικα, δια στόματος Σαμαρά.

Αν ανοίξουμε όμως το λεξικό της «Νεοελληνικής στον καιρό του ΔΝΤ» θα διαβάσουμε εκεί μια  ενδιαφέρουσα θεωρία πάνω στην επεξήγηση της λέξης επένδυση.

Έτσι λοιπόν διαβάζουμε:
Στο υπό κατοχήν κράτος δημιουργούμε μια εταιρεία (ΤΑΙΠΕΔ) στην οποία αναθέτουμε την διαχείριση όλων των κατασχεθέντων, υπέρ των δανειστών, περιουσιακών στοιχείων του κράτους αυτού ή και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.
Ονομάζουμε την πώληση, μεταφορά περιουσιακών στοιχείων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Βρίσκουμε μετά,  μια εταιρεία όπως π.χ. η NCHNew Europe Property Fund II που να ειδικεύεται στην αγορά περιουσιακών στοιχείων σε υπό κατάρρευση οικονομίες, (σωστή διαχείριση και πείρα στην επένδυση). 

Αμέσως μετά ζητούμε από τον πρωθυπουργό της υπό κατάσχεση χώρας να αρχίσει ταξίδια στο εξωτερικό αναζητώντας αγοραστές για το νερό και τον αέρα των υπηκόων του.   

Όλα αυτά τα ονομάζουμε επενδύσεις και δεν έχουν καμιά σχέση με τα ματωμένα χρήματα του λόμπι της δραχμής.

Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή όλοι εμείς θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα και θα δούμε πως όλα όσα οι πατεράδες μας με την εργασία τους και τους φόρους τους έφτιαξαν να γίνονται επένδυση (βορά) στα διάφορα funds  του παγκόσμιου χωριού μας.

Και με αυτόν τον τρόπο  το όνειρο του Έλληνα θα γίνει πραγματικότητα.

Κανένας δεν θα μιλά ποια για ψωροκώσταινα αλλά για μια χώρα που ανήκει στην  COSCO Group στην Rothschild Asset Management Inc, ή στην Rockefeller Group.

Πρωθυπουργέ μου, και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, υποκλίνομαι στην μεγαλοψυχία, και μεγαλοσύνη Σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...