Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

BUSINESS IN GREECE: LIVE YOUR MYTH



Αποτελεί «μνημονιακή υποχρέωση» της Ελλάδος η πώληση της Τράπεζας  Hellenic PostBank του γνωστού μας Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μνημονιακή υποχρέωση: Ακούγεται ωραία σαν φράση, κρύβει όμως μια σκληρή αλήθεια: Να πουληθεί το Ταμιευτήριο για να πληρωθούν τα χρέη του Δημοσίου.

Αποτελεί κανόνα σε κάθε οικονομική κρίση να θυσιάζονται οι μικρομεσαίες Τράπεζες προς όφελος των μεγαλυτέρων ή και των πολύ μεγαλυτέρων.
Αυτό φάνηκε καθαρά στις δύο οικονομικές κρίσεις στις ΗΠΑ.

Αλλά ας αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας και ας προσγειωθούμε στην καθημερινότητα.
Ας δούμε πώς κάνουμε  Business εδώ στο Ελλάντα.

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να πουλήσουμε το Τ.Τ.
Έρχεται λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών (συνάδελφος του Κυρίου Παπαδήμου, έμπιστος του κυρίου Σαμαρά, και αγγελιοφόρος των αγορών) έρχεται λοιπόν ο κ. Στουρνάρας, ιδιοκτήτης μέσω της θέσης του στην κυβέρνηση, του Τ.Τ., να δηλώσει στην Βουλή  ότι «το Τ.Τ. δεν είναι βιώσιμο»
Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει πως το προς πώληση περιουσιακό στοιχείο είναι σκουπίδι.

Ακολούθησε κατά γράμμα ο κύριος Στουρνάρας την συνταγή του πρώτου διδάξαντα και τέως πρωθυπουργού, ο οποίος είχε πάρει ένα αεροπλάνο έκανε βόλτες στον πλανήτη φωνάζοντας  ότι  ηγείται μιας χώρας διεφθαρμένων.

Η συνταγή είναι αλάνθαστη: Μέσα σε λίγες ώρες η μετοχή του Τ.Τ. έχασε το 30% της αξίας της  με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαπραγμάτευσή της στο ΧΑΑ και η μετοχή να καταντήσει σκουπίδι.

Αλήθεια υπάρχει περίπτωση ο πρώην τραπεζίτης και σημερινός υπουργός οικονομικών να υποστηρίξει άγνοια για το αποτέλεσμα των δηλώσεών του;

Πιστεύει όσο αφελής και να είναι κάποιος ότι η δήλωση έγινε απλά προς ενημέρωση του κοινοβουλίου;

Και ακόμα περισσότερο, υπάρχει κάποιος σε τούτην την χώρα που να πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα ζητηθούν ευθύνες, όχι πολιτικές, από τον κ. Στουρνάρα για την απαξίωση ενός περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου; 

Έτσι κάνουμε business εντώ στο Ελλάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...