Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αίθουσα Ελεγχόμενων Συνθηκών

Grigory Karpovich Mikhailov, Prometheus, 1839

Η δράση τοποθετείται στο 2012 μ.χ. Όλη η Ευρώπη  έχει πέσει στα χέρια των τοκογλύφων. Όλη; Όχι!
Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού, του blogger-village , χάρη στην ελευθερία που δίνει το διαδίκτυο αντιστέκονται.
Μόνο οι τρελοί του διαδικτύου αντιστέκονται ακόμα στην λαίλαπα του  IMF και της Ε.Ε.
Κάπου-κάπου όμως η Omertà σπάει και το διαδίκτυο γιορτάζει.
Κανένας δεν ξέρει τον λόγο που κάποιοι αποφασίζουν να μιλήσουν.

Ίσως να είναι προσωπικές διαφορές, ίσως το ίδιο το σύστημα να ελέγχει την δύναμή του, ίσως και να μην υπάρχει στην ζωή αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν  «Αίθουσα Ελεγχόμενων Συνθηκών»

Η πρώτη νίκη στην Ελλάδα ήλθε όταν ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε στους   N.Y.Times   ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Μετά ήλθε η σειρά της Alpha Bank οι αναλυτές της οποίας στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της 12-9-2012 γράφουν:

«Η Ελλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη ΓΚ ήδη από το 2012, παρά την μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία.
 Παρ΄ όλα αυτά, η Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την απόδοση των μέτρων που έχει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία με την συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων. Η πολιτική αυτή συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη, και εν πολλοίς αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων των δανειστών της χώρας. Η ελληνική οικονομία δεν είναι δυνατό πλέον να κρατείται όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός. Εάν η Τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται. Διότι στην ζωή, δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μόνον δεν θέλω

Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από την δήλωση Ρουμελιώτη η το ενημερωτικό της Alpha δεν κρύβονται ιδιοτελή συμφέροντα ή σκέψεις, και κανένας δεν μπορεί να το αποκλείσει.


Κανένας πάλι δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή ότι είναι ένα άλλο ένα κόλπο της Άρχουσας Τάξης στην Ελλάδα. 
Να υποστηρίξει δηλαδή ότι έχει ξεκινήσει σκληρές διαπραγματεύσεις, ο Αντωνάκης δηλαδή, και κάποια στιγμή θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ. 
Κάποιες φορές η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

 Όπως και να έχει όμως είναι δυο στοιχεία που έρχονται  σε μια εποχή που ένα αρκετά μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αρχίζει να πιστεύει ότι η χώρα πουλήθηκε αμαχητί και έναντι πινακίου φακής.

Αν πάλι τα δύο αυτά γεγονότα σύμφωνα με τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας  δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόδειξη ότι μια χώρα μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα ελεγχόμενων συνθηκών κοινώς εργαστήριο πειραματισμού, χωρίς να τολμήσει να φέρει την παραμικρή αντίδραση, τότε:

Τότε μας αξίζει αυτό που η Ιστορία μας επιφυλάσσει: Την μετατροπή μας από λίκνο του πολιτισμού σε ανδράποδα της Άρχουσας Τάξης.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...