Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Και εσύ Αντώνη;



Όταν το  2005 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή βρέθηκε αντιμέτωπη με το σκάνδαλο των υποκλοπών θεώρησε σωστό και «συνετό» να το αντιμετωπίσει με σχεδιαγράμματα πάνω σε έναν πίνακα.
Αυτή της η κίνηση ίσως και να έδειξε στον κάθε «ενδιαφερόμενο» ότι σε τούτην την χώρα οι έννοιες «φτύσιμο»  και «βροχή» είναι ταυτόσημες και οι δύο λέξεις είναι συνώνυμες.
Σήμερα 6 και κάτι χρόνια μετά η ηγεσία του λεγόμενου κεντροδεξιού χώρου συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη.
Ανεβαίνοντας στην ΔΕΘ ο Αντώνης συνέχισε την «επιτυχημένη» πορεία του προκατόχου του.

Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν καταλαβαίνω, δεν αντιδρώ.

Κύριε Πρόεδρε:

Α: Ακούγεται ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας είχε επαφές με το ΔΝΤ ενόσω ήταν ακόμα πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Β. Ακούγεται ακόμα ότι συμμετείχε σε δείπνο ή δείπνα με διάφορους εμπόρους χρημάτων.
Γ. Ακούγεται ότι τον Δεκέμβριο του  ΄09 η Τράπεζα της Ελλάδος για ένα σχετικά μικρό η μεγάλο χρονικό διάστημα άφησε κάποιους να παίξουν με το χρέος της χώρας.
Δ. Ακούγεται ότι ένας βουλευτής του κόμματός σας ο Κ. (με κάπα ΚΕΦΑΛΑΙΟ) Καμμένος, ναυμαχεί μόνος του χωρίς την παραμικρή βοήθεια και όσο γίνεται ποιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ε. Ακούγεται ακόμα ότι μια κυρία πρώην στέλεχος της στατιστικής Υπηρεσίας καταγγέλλει  ότι τα στοιχεία που βοήθησαν την χώρα να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ  ήταν «μαγειρευμένα»

Δεν θα θελα σε καμμία περίπτωση ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  στην Θεσσαλονίκη να αναφέρει όλα αυτά που έχουν ακουστεί, και άλλα πολλά που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν ξέρουμε, όχι δεν θα θελα κάτι τέτοιο.

Δεν θα ήθελα δηλαδή να πει: Υπάρχει αυτό, και αυτό και αυτό, κράτει λοιπόν όλα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα μπήκε υπό επιτήρηση βάσει σχεδίου και μέχρι να βγεί η αλήθεια κανένας Έλληνας δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στην εφορία, και σαν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτήν την κίνηση.
Όχι δεν περίμενα κάτι τέτοιο.

Θα μπορούσε όμως να αναφέρει τις υποψίες του, να δηλώσει ότι το κόμμα του κινείται προς την κατεύθυνση του να ανακαλύψει αν αυτές οι υποψίες είναι αληθινές, να φέρει κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ προ των ευθυνών τους και να αποχωρήσει αφήνοντας κατά μέρος τις κλασικές κοκορομαχίες του τύπου εμείς οι καλοί και αυτοί οι κακοί.
Κάτι τέτοιο περίμενα κ. Πρόεδρε .

Μάλλον ζητάω πολλά.   
(c) HeadWaiter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...